اثر بخشی عسل در درمان بیماریها

اثر بخشی عسل در درمان بیماریها

اثر بخشی عسل در درمان بیماریها

اثر بخشی عسل در درمان بیماریها

  عسل علاوه بر یک ماده غذایی فوق العاده و مهم درسبد غذایی افراد، خواص درمانی زیادی برای بدن دارد. عسل در درمان اکثر بیماری ها کمک می کند. ما در این مقاله قصد داریم اثر بخشی عسل در درمان بیماریها را به اختصار، خدمت شما خوانندگان مجله خبری هانی مای ارائه دهیم.

 در قرآن مجید عسل به عنوان دارو توصیه شده است و دانشمندان مسیحی و مسلمان قرون وسطا از عسل در پزشکی و برای درمان افراد استفاده می نمودند.

 از چند دهه قبل تا کنون، عسل تحت بررسی‌های آزمایشگاهی و بالینی توسط گروه‌های پژوهشی مختلف قرار گرفت؛ مهم ترین دلیل برای اینکه خواص زیادی را به عسل نسبت می دهند، حالت ضدمیکروبی آن به دلیل داشتن آب اکسیژنه و همچنین مواد مغذی گیاهی موجود در آن است.

 در طب سنتی چین خواص دیگری مثل کاهش فشارخون بالا و رفع یبوست هم به عسل نسبت داده شده اما سندیت آن به اثبات نرسیده است.

 این ماده مفید به سبب ضدباکتریایی بودنش برای درمان زخم‌ها، امراض پوستی و سوختگی‌ها همواره استفاده شده و به عنوان یکی از بهترین پانسمان‌ها محسوب می‌شود.
 ابن‌سینا در کتاب قانون خود بیشتر نسخه‌های دارویی را جهت تجویز به بیماران، همراه با عسل ارائه می‌کرد و خوردن متناوب عسل را به عنوان تقویت‌کننده و نیروبخش بدن توصیه کرده است.
این دانشمند بزرگ، عسل را ماده‌ای جوان‌کننده دانسته و مصرف کوبیده گردو و مخلوط آن با عسل را بطور روزانه، اکسیر جوان ماندن افراد، بخصوص 45 سال به بالا می داند.

ترکیب قندی عسل

 عسل یک ترکیب بسیار غلیظ قندی و اسیدی محلول در آب است که به خاطر شیرینی، حالت اسیدی آن چندان احساس نمی‌شود. این ترکیب قندی غلیظ تقریبا شامل ۶۰۰ عنصر مختلف است که زنبور عسل آن‌ها را جمع کرده، شکل‌شان را تغییر داده و در کندو نگهداری می‌کند.

 از نظر جذب، عسل دقیقا مثل همان قند خالص جذب می شود. ترکیب اصلی آن ساکاروز و فروکتوز و گلوکز است که به طور معمول ساکاروز آن بیشتر است. ۱۰۰ گرم آن نزدیک به ۳۰۰ کیلو کالری انرژی و ۷۵ گرم کربوهیدرات و به مقدار بسیار جزیی پتاسیم، فسفر و آهن دارد که قابل ملاحظه نیست.

 بسیاری از مردم آن را جزو قندهای طبیعی دانسته و فکر می کنند چاق کننده نیست. این باور کاملا اشتباه است. البته معمولا کسی آن را به اندازه ای مصرف نمی کند که چاق شود اما یک قاشق چای خوری عسل مثل ۵ گرم قند ۲۰ کیلوکالری انرژی دارد.

 نکته: مصرف زیاد عسل برای افراد دیابتی توصیه نمی‌شود چون گلوکز موجود در عسل برای اینگونه افراد مضر است.

نحوه مصرف عسل و اثر بخشی آن

عسل درمانی در مبتلایان به زخم معده و یا بیماران گوارشی بهتر است عسل را به عنوان جایگزین قند مصرفی روزانه خود قرار دهند. این ماده به روند بهبودشان کمک می‌کند.

مصرف عسل در بعضی از افراد که دچار کم‌ خوابی هستند آرام بخش مفیدی است. مصرف یک یا دو قاشق مرباخوری از آن، قبل از خواب به رفع این مشکل در این گونه افراد کمک می‌کند.

 عسل در کسانی  که دچار کم‌ اشتهایی هستند نیز مؤثر است ولی در افراد چاق مصرف بیش از اندازه در رژیم غذایی  آنان، سبب اضافه وزنشان می‌شود.

 متخصصین اطفال، در رابطه با خاصیت عسل به عنوان ضدباکتری بودنش در رفع سرفه کودکان معتقدند، شربت عسل به عنوان تسکین‌دهنده سرفه، تورم و گلو درد مؤثر است.

 عسل طبیعی یک مکمل تقویتی برای بهبود فعالیت قلب و عروق است و مصرف آن می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند.

 این ماده شیرین خاصیت ضدکم‌خونی دارد و به علت داشتن ویتامین B در درمان کم‌خونی مؤثر است. آهن موجود در عسل باعث خون سازی و افزایش فشار خون می شود و برای افرادی که پرفشاری به دلایل عصبی یا کلسترول بالا دارند هم کمک می‌کند تا فشار خونشان به تعادل نزدیک‌ تر شود. به این ترتیب عملکرد قلب هم بهتر خواهد شد.

خواص عسل در درمان بیماریها

 خواص مهم دارویی و درمانی عسل طبیعی را برای شما ذکر می کنیم :

  • کاهش خطر ابتلا به زخم معده و سایر بیماریهای معده
  • مقوی و انرژی‌ زا
  •  پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی
  • درمان عفونت رحم
  • درمان جای زخم و سوختگی
  • بهبود هوش و درمان زوال عقل
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
  • درمان ناتوانی جنسی و لاغر کننده تنظیم کننده قند‌خون
  • ضد سرفه و التهابات گلو
  • آنتی‌باکتریال و ضد قارچ
  • ضد رفلاکس
  • رفع التهاب سینوس
  • درمان اگزما
  • درمان بیماری لثه
  • پروبیوتیک است
  • حفظ کننده رطوبت
  • ضد سرطان
  • تمیزکننده دندان
  • جلوگیری از پوکی استخوان
  • درمان خشکی و ترک لب
  • ضد پیری
  • افزایش طول عمر
  • تسکین درد آرتریت
  • رفع درد معده و کم آبی بدن
  • رفع حملات میگرنی و استرس

مضرات عسل

 در کنار خواص و فوایدی که برای عسل ذکر شد عسل می تواند مضراتی نیز داشته باشد. یک قاشق چایخوری عسل کربوهیدرات و کالریی بیشتر از مقدار مشابه شکر سفید و یا قهوه ای دارد. افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف عسل دقت نظر را داشته باشند.

 توجه داشته باشید که نباید به هیچ وجه به کودکان زیر دوازده ماه عسل داد چرا که عسل ممکن است حاوی باکتریی که باعث بوتولیسم نوزادان می شود، باشد. همچنین مصرف عسل در افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند نیز توصیه نمی شود.

پیگیری سفارش
لیست مقایسه
شگفت انگیز ها